Auto’s uitlenen: het heeft zo zijn voor- en nadelen. Irritant: probeer je in te stappen, stoot je eerst je knieën tegen het stuur, om daarna Sublime FM op standje 13 te horen. Vervolgens blijken de spiegels alleen nog maar naar het asfalt of de zijkant van de auto te kijken doordat ze flink verzet zijn. Nee, misschien zijn er toch alleen maar nadelen.

Eén van die frustraties lijkt binnenkort verleden tijd te zijn. Tenminste, als deze innovatie overkomt vanuit Vietnam. Daar werkt VinAI, het bedrijf dat de veiligheidssystemen maakt voor de auto’s van VinFast, aan automatische spiegel die zichzelf goed zetten per bestuurder. Deze functie was voor het eerst te zien op de autoshow in Las Vegas en het ziet er veel belovend uit.

Hoe werken de automatische spiegels?

In de spiegels van de VinFast auto’s zit een infraroodcamera. Deze camera staat gericht op de bestuurder en voorspelt wat het gezichtsveld van de bestuurder is. Vervolgens passen de spiegels zichzelf aan, zodat ze perfect komen te staan voor jouw beeld (tenminste, als zijn inschatting daadwerkelijk klopt). Wanneer het op de auto’s komt, is niet bekend. We hopen zo snel mogelijk zodat ook andere automerken aan de slag kunnen met automatische spiegels.

Reacties

  • Henk heeft op 14 januari 2023 geschreven:

    De buitenspiegels is een frustratie. Maar de binnenspiegel veranderen is een drama!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear