Als je in Leiden een parkeerboete hebt gepakt dit jaar, dan heb je misschien geluk. Door een klein foutje is het mogelijk dat alle parkeerboetes van 2022 ongeldig verklaard worden. De verkeersboetes die de gemeente uitschreef waren voor 66,60 euro en dat moest 66,50 euro zijn. Tien cent teveel, dus.

De te dure boetes kwamen aan het licht toen iemand bezwaar maakte tegen een parkeerboete. Dat schijnt vaker lucratief uit te pakken, in sommige gevallen. Omroep West sprak jurist Indy Rissema die heel duidelijk was: ‘Door deze uitspraak zijn alle in 2022 opgelegde parkeerbonnen onterecht.’ Blijkbaar is het zo dat parkeerboetes niet hoger mogen zijn dan 65,50 euro.

Rissema legt het uit dat parkeerboetes uit twee delen bestaan: ‘Deel één is de naheffingsaanslag [dus de boete, red.] van maximum 66,50 euro. Bovenop dit bedrag moet je ook de kosten van een uur parkeergeld betalen. In Leiden loopt dit uiteen van tien cent tot 3,50 euro. Dat bedrag zal hoe dan ook wél betaald moeten worden.’

Oké, dus het kan zijn dat de parkeerboetes ongeldig worden verklaard, maar dat de foutparkeerders alsnog maximaal 3,50 euro moeten betalen voor de parkeeractie. Vooralsnog heeft de gemeente nog geen uitspraken gedaan over de geldigheid van de boetes.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie