Er zijn maar weinig momenten waarop je als doorsnee sterveling kunt zeggen dat je naar een feestje bij de Britse koningin Elizabeth II gaat. Dit is mogelijk een van die momenten. In het weekend van 25 september opent de koninklijke familie de deuren van het Sandringham House voor een unieke drive-in bioscoop. We betwijfelen of de koningin zelf aanwezig is, maar je weet het maar nooit.

Sandringham House is een van de landhuizen van de Britse koninklijke familie. Koningin Elizabeth brengt hier een aantal maanden per jaar door en viert er onder meer kerst. Kijkers van The Crown zullen het huis herkennen, al werden de opnames niet in het echte Sandringham House gedaan. Het moet wel een van de bijzonderste plekken zijn voor een drive-in bioscoop.

Op vrijdag, zaterdag en zondag worden films gedraaid als 1917, Rocketman, Toy Story en Grease. De tickets zijn net geen 37 euro per stuk. Voor ruim 8 euro extra krijg je een klapstoel, een tafel en popcorn, zodat je naast je auto kunt zitten. Vanuit Nederland ben je zo’n zeven uur onderweg als je de boot naar Engeland neemt. Let wel: momenteel is het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk nog oranje, maar wie weet is dat later deze maand niet meer van toepassing.

Foto: John Fielding

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear