We lichten graag leuke kooptips uit op TopGear – dit is er niet eentje van. Dit kan zomaar een bodemloze put van misère en financiële instabiliteit zijn. Wat het waarschijnlijk ook is, is de allergoedkoopste Audi RS 6 V10 die je in Nederland kunt kopen. Mocht je dat risico willen nemen, dan kun je een bod uitbrengen bij Domeinen Roerende Zaken, de veilingwebsite van de Rijksoverheid.

Het gaan om een Audi RS 6 van de tweede generatie, ook wel C6 genoemd. Het is de enige generatie waar Audi een V10 in legde en de laatste generatie waar ook een sedan-versie van is. Dit ingetogen blauwe exemplaar is gewoon een Avant. Audi monteerde twee turbo’s op de aan de Lamborghini gerelateerde V10 voor een vermogen van 580 pk en 650 Nm. De 0-100-tijd is 4,6 seconden met een top van 250 km/u.

Wat is er met deze Audi RS 6 aan de hand?

Dat is maar de vraag. Aan de staat te zien stond de Audi RS 6 een tijdje stil voordat hij geconfisqueerd werd door de overheid. Aan de kapotte sierlijst en het ontbreken van een deurhendel te zien (waar blijkbaar een reflector achter zit?), is hij opengebroken om te vervoeren. Ook de tankklep ontbreekt. De Audi draagt Zwitserse kentekenplaten, de sleutels ontbreken en de kilometerstand is onbekend.

De goedkoopste Audi RS 6 V10 van Nederland (die niet compleet in de kreukels ligt) staat te koop voor ruim 28.000 euro. We kunnen ons niet voorstellen dat er mensen zijn die meer willen bieden op deze Audi. We nemen dus even aan dat dit de allergoedkoopste Audi RS 6 V10 in Nederland is. Durf jij een gokje te wagen en een schandalig laag bod te plaatsen op deze stationwagen met tien cilinders?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)