Soms, heel soms, heb je in het leven een mazzeltje. Dan vind je net die ene euro op straat, sta je niet in de file en laat de politie je gaan met een waarschuwing. Soms heeft dat mazzeltje vleugels. Deze duif zorgt ervoor dat een bestuurder zijn boete van 105 euro niet hoeft te betalen.

Deze Duitser trapt even flink het gas in van zijn Renault Twingo. Goed, het is een Twingo, maar toch rijdt hij 54 km/u waar hij 30 km/u mag. Precies op het moment dat hij langs een flitspaal sjeest, vliegt er een duif voor de camera langs. En dat is de reden dat hij zijn boete niet hoeft te betalen.

We zien je denken: ‘Zijn kenteken staat toch gewoon op de flitsfoto?’ Dat klopt. Maar waar wij in ons kikkerlandje genadeloos een paarse brief toegestuurd krijgen, moet in Duitsland het gezicht van de bestuurder zichtbaar zijn voordat de boete rechtsgeldig is. Dit zou zomaar de eerste keer kunnen zijn dat een automobilist blij wordt van een duif.

De politie van Viersen vertelt dat de ‘Heilige Geest’, waar de witte duif symbool voor staat, zich ermee heeft bemoeid. ‘We begrijpen het signaal en laten de bestuurder met rust. We hopen dat de bestuurder begrijpt dat het een teken van boven is en dat hij zich voortaan gedraagt.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)