Virale video’s op het internet waar mensen spullen vinden, we worden er altijd een beetje achterdochtig van. Filmpjes van mensen die zogenaamd een knuffel kopen op de rommelmarkt en hem ‘toevallig openmaken en het nog toevalliger filmen’ en daar ineens twee trouwringen vinden en duizend euro contant. Dat die biljetten geen enkele kreuk of vouw hebben, maakt dan niet uit. Deze vondst lijkt gelukkig wat authentieker te zijn.

De bergingsduikers van YouTube-kanaal Adventures with Purpose kregen een tip dat er in een rivier in het Amerikaanse Portland een pick-up zou liggen. De tipster beweerde dat ze enige jaren geleden de auto van haar toenmalige vriendje de plomp in had gereden. Later blijkt het dat de tip eigenlijk afkomstig is van een getaway-bestuurder, die de rivier als dumpplek gebruikte voor auto’s die ingezet werden bij minder legale praktijken. In totaal vinden ze zes auto’s op de bodem.

De Mazda RX-7 komt relatief ongeschonden uit het water (niet dat er veel bruikbaars op zal zitten), maar de Ford Mustang Mach 1 komt er minder goed van af. De vele kilo’s modder bemoeilijken de berging. Het schijnt dat de Mustang in de rivier belandde na een ‘ruzie over betalingen die niet beslecht kon worden’. Als de auto’s konden praten, hadden ze waarschijnlijk allemaal een interessant verhaal te vertellen. Verder vinden ze nog een Chevrolet Silverado, Chevrolet LUV, nog een Chevrolet en een pick-up van Ford.

Duiker vindt Mazda RX-7

Ford Mustang Mach 1 uit de rivier

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear