Dit moet wel de droom zijn van elke detailer: een auto die ooit vrijwel nieuw is weggezet opduikelen en weer in fabrieksstaat herstellen. Deze Mazda RX-7 FD uit 1994 werd maar een paar jaar gebruikt voordat hij opgesloten werd voor een zeer lange winterslaap. Na 23 jaar in de garage te hebben gestaan, mag hij eindelijk naar buiten.

De eigenaar kocht de RX-7 helemaal nieuw bij de dealer en reed er zo’n 14.000 kilometer mee. Op een dag besloot de eigenaar te kijken hoeveel puf de 1,3-liter wankelmotor had en trapte hem door tot 225 km/u. Dat bleek iets te veel van het goede en de eigenaar parkeerde de auto in zijn garage omdat hij hem ‘te eng’ vond. Daarna keek hij niet meer naar de auto om.

De auto is nooit vergeten, dus een volwaardige schuurvondst mag je het misschien niet noemen, maar veel aandacht heeft de RX-7 de afgelopen 23 jaar niet gehad. De gasten van WD Detailing gaan met de auto aan de slag om hem in volle glorie te herstellen. Check het bevredigende resultaat hieronder. Geen zin om te wachten? Skip dan even naar 27 minuten.

Reacties

  • Bob heeft op 25 november 2022 geschreven:

    The only surprise for me is that all tyres come with a DOT code indicating the year of manufacture. Tyres are considered unsafe after 8 years as the rubber dries out and hardens which effects handling, comfort and strength (safery?). I would definitely replace them!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)