Zoals heel veel mensen die geen intentie hebben om voor hun ontspanning met 90 km/u over de snelweg te kruipen, heeft niet iedereen op onze redactie ook maar een flauw benul wat een caravan moet kosten. Even voor de vorm: voor ruim 20.000 euro heb je een geinig nieuw modelletje en tweedehands heb je een oude Tabbert voor iets meer dan 5.000 euro. Maar wat is nou de duurste caravan van Nederland op dit moment? Eentje waarmee je bij wijze van spreken morgen nog mee op vakantie kunt?

De duurste caravan van Nederland vonden we bij De Greeff in Noord-Brabant, met een prijs van 118.900 euro. Als we het cliché ‘de Rolls-Royce onder de caravans’ wilden gebruiken, hadden we het nu gedaan. Met een lengte van 11,57 meter is het bovendien de langste caravan die je momenteel kunt kopen via de gangbare kanalen. Je mag de Kabe Imperial 1000 gewoon besturen met een BE-rijbewijs, als je maar zorgt dat je een auto hebt die 2.800 kilo kan trekken, want dat mag ie maximaal wegen.

Waar gaat dat geld in zitten? Voor een groot deel in de aankleding en het personaliseren, want veel is op maat gemaakt bij dit soort caravans. Daarnaast produceert Kabe slechts drie of vier van deze enorme units per jaar, dus veel schaalvoordeel is er niet. Bovendien is alles tot in het extreme uitgevoerd. De isolatie en de verwarming zijn zo goed, dat je tot -25 comfortabel kunt kamperen. Daarnaast is er een panoramadak, airconditioning, vloerverwarming en een prima keukentje.

Het bijzondere toilet van de duurste caravan van Nederland

Het toilet hoef je maar één keer per jaar te legen, want het systeem verbrandt alles wat je doorspoelt. Het brandt dus inderdaad als je plast – daarvoor hoef je niet de dokter te bellen. Daarnaast is er een ingebouwde stofzuiger om de boel schoon te houden en een 4G-hotspot om de kinderen tevreden te houden. Je kunt hem ook nieuw bestellen en helemaal naar eigen smaak laten aanpassen, maar hou dan rekening met een wachttijd van een jaartje. Wel even de navigatie updaten zodat je niet een doodlopend straatje inrijdt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie