Ken je het verhaal van de man die achter in zijn schuur nog een vergeten jerrycan benzine vond die hij in 2020 had gekocht? Die wordt nu met afgunst aangekeken door cryptomiljonairs. Met hoe hard de benzineprijzen stijgen, kan hij zich misschien wel de duurste caravan van Nederland veroorloven. Dat is deze Kabe Imperial Hacienda 1000, die voor maar liefst 154.723 euro met iemand mee naar huis mag.

Je mag de Kabe Imperial 1000 gewoon besturen met een BE-rijbewijs, als je maar zorgt dat je een auto hebt die 2.800 kilo kan trekken. Hang hem voor de hilariteit (op een afgesloten terrein) ook vooral even achter een Volkswagen Up of een Kia Picanto en maak wat foto’s. Overigens lijkt ons 11 meter aan mobiel woonhuis naar Zuid-Frankrijk manoeuvreren niet de meest ontspannen bezigheid, maar misschien is het beter dan 3,5 uur op Schiphol wachten voor een vlucht die daarna geannuleerd wordt.

Waarom is ie zo duur?

Waar gaat dat geld in zitten? Voor een groot deel in de aankleding en het personaliseren, want veel is op maat gemaakt bij dit soort caravans. Daarnaast produceert Kabe slechts drie of vier van deze enorme units per jaar, dus veel schaalvoordeel is er niet. Bovendien is alles tot in het extreme uitgevoerd. De isolatie en de verwarming zijn zo goed, dat je bij temperaturen tot -25 graden comfortabel moet kunnen kamperen. Daarnaast is er een panoramadak, airconditioning, vloerverwarming en een prima keukentje.

Het bijzondere toilet van de duurste caravan van Nederland

Het toilet hoef je maar één keer per jaar te legen, want het systeem verbrandt alles wat je doorspoelt. Het brandt dus inderdaad als je plast – daarvoor hoef je niet de dokter te bellen. Daarnaast is er een ingebouwde stofzuiger om de enorme caravan schoon te houden en een 4G-hotspot om de kinderen in het gareel te houden. En nee, dat is geen complotgrapje. Je kunt de duurste caravan ook nieuw bestellen en helemaal naar eigen smaak laten aanpassen, maar hou dan rekening met een wachttijd van een jaartje.

Hoe lang is de duurste caravan van Nederland?

Nog een tip van ons: update even je navigatie voordat je op pad gaat, want met deze enorme caravan wil je geen doodlopend straatje in rijden. In totaal is de Kabe Imperial 1000 TDL maar liefst 11,6 meter lang en 2,5 meter breed. De hoogte is trouwens 2,78 meter, ook iets om rekening mee te houden. Hij weegt ruim 2.400 kilo en dan mag je nog 400 kilo aan zooi meenemen. Hij staat in Grave op je te wachten.

Caravan met twee verdiepingen en een dakterras

Dit is een caravan met twee verdiepingen en een dakterras

‘Vooruit, we gaan wel kamperen’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear