De Volkswagen Golf is een financiële kameleon. Hij camoufleert zich van een prijs die thuis prima goed te praten valt naar ‘ja-doei-dan-koop-je-ook-eindelijk-dat-bubbelbad-voor-mij-prijzen’.

Deze Volkswagen Golf R valt overduidelijk in de laatste categorie. De basisprijs van de R is 54.151 euro, maar deze staat met een prijskaart van 75.793 euro onder de voorruit. Dat is nét geen hele VW Golf (21.990 euro) aan opties.

Er was geen optie veilig voor de pen van de samensteller. De twee meest opvallende opties zijn de Audi-kleur Nardo Grey en de Akrapovič-uitlaat. Op de neus zijn chromen accenten in het zwart uitgevoerd en achter het stuur zit een digitale tellercluster.

Specificaties

De viercilinder produceert 310 pk en stuwt de duurste Volkswagen Golf van Nederland in 4,6 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Oh, en de kilometerteller staat gewoon nog op een verse 10. Het is sowieso een van de dikste Golfjes die je op dit moment kunt kopen. Het probleem is alleen: een Audi RS 3 kost (zonder opties!) 79.767 euro. En dan wordt het lastig…

Reacties

 • Dustin Hofmann heeft op 16 januari 2018 geschreven:

  Heron Auto Koog aan de Zaan zal in het eerste kwartaal de eer naar zich toe halen.

  Wij gaan er met €13.000 overheen!

  Meer info volgt. Een tip van de sluier: 400 PK en de gehele optielijst van Volkswagen Nederland!

  Reageer
 • Dick heeft op 15 december 2017 geschreven:

  Fraai. Jammer van de nu al beschadigde velg rechts voor. Slordig uitgeladen?
  Ben er niet écht een liefhebber van, maar zwarte 19” zouden het plaatje af maken.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)