Je kijkt naar de duurste Volkswagen Golf die wij in Nederland konden vinden. Het is uiteraard de Golf GTI Clubsport S; de über Nürburgring-verslinder uit Duitsland.

Hij is – op 12 kilometer na – gloednieuw en draagt nummertje 269 van 400. Voor 61.900 euro kan hij van jou zijn. Volkswagen leverde slechts tien exemplaren van de Clubsport S aan Nederland dus je zult niet snel een tweede tegenkomen.

Waarom is deze Clubsport zo duur? Vanwege de letter S. Dat betekent dat ie een onderstel heeft dat is afgesteld op de Nürburgring, en omdat ie uiteraard meer pk’s heeft: een totaal van 310 stuks. Dat zijn er tien méér dan de vierwielaangedreven Golf R levert, waarmee de Clubsport S zich de krachtigste in serie geproduceerde Golf ooit mag noemen.

Dankzij die aanpassingen sprint de Golf GTI Clubsport S in slechts 5,8 seconden van 0-100 km/u en bedraagt zijn topsnelheid liefst 265 km/u. Met een recordtijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nurburgring is deze super-GTI bovendien de snelste voorwielaangedreven productieauto op het legendarische circuit.

De Golf GTI Clubsport S heeft een speciale Nurburgring-stand voor het onderstel, waarbij de adaptieve chassis controle (DCC) ook de karakteristiek van de motor en de besturing en de uitlaatsound afstemt op circuitgebruik.

Bekijk de advertentie (mirror).

Reacties

  • Dick Groen heeft op 31 januari 2017 geschreven:

    Het vervelende is dat je met zo’n exclusieve Golf elke dag weer blij bent als ‘ie nog op de dam staat. Het dievengilde vindt dit volgens mij ook zeer interessant. Leuke uiterlijke kenmerken die het ook goed doen op andere Golfjes.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)