Verschillende autofabrikanten werken zich een slag in de rondte om tegen volgend jaar een elektrisch stadsgebakje op de markt te brengen. In het Nederlandse Lochem zijn ze de drukte voor: bij Electric Cars Europe kun je vanaf nu de e-C1 (‘easy one’) bestellen.

ECE houdt zich al langer bezig met het ombouwen van gewone auto’s naar elektrische exemplaren. Zo rijden er in ons land een aantal zoemende VW Golfjes rond die bij hen vandaan komen. Met de e-C1 bieden ze echter een leuk stadsmini-pakketje aan waarvoor mensen best eens zouden kunnen warmlopen.

Deze elektrische Citroën C1 kan 120 kilometer afleggen op een stel volle accu’s. Hij haalt daarbij een top van 115 km/u, genoeg voor de binnenstad zou je zo zeggen. Je laadt ‘m weer op via een normaal stopcontact. Uiteraard betaal je geen BPM, geen bijtelling en krijg je in een stad als Amsterdam nog net geen lintje toegeworpen, maar wel o.a. een gratis parkeerplaats, gratis stroom, een oplaadpaal voor je deur en een giga-subsidie van tien ruggen.

Het autootje moet 29.995 euro kosten, exclusief BTW (en exclusief die subsidie). Dat is best veel, maar het is nagenoeg gelijk aan de prijs die de Peugeot iOn/Citroën C-Zero straks moeten opbrengen. Bovendien zijn die er nog niet, en er zou best eens een wachtlijst kunnen ontstaan wanneer ze wel beschikbaar komen. De e-C1 is er nu al, inclusief twee jaar garantie, dus mocht je echt zin hebben om de pionier uit te hangen…

Reacties