Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1: terugroepactie

De merken waarschuwen dat de achterramen een constructiefout bevatten. Heel transparant van ze

Foto('s): CitroenCitroen C1
Foto('s): ToyotaToyota Aygo
Foto('s): PeugeotPeugeot 107
Foto('s): ToyotaToyota Aygo
Foto('s): PeugeotPeugoet 107
Citroen C1
Toyota Aygo
Peugeot 107
Toyota Aygo
Peugoet 107

Pak je lijstje er even bij met dingen die je liever niet hoort over je auto. Voeg deze terugroepactie maar even toe: ‘De achterportierruit kan losraken van de scharnieren en op het wegdek vallen’ met als mogelijk gevaar ‘een (verkeers)ongeval met letselschade’. Dat is namelijk het geval bij de vorige generatie Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1.

De lijm bij de ruiten in de achterste deuren (de terugroepactie geldt alleen voor de vijfdeursmodellen) kan namelijk loslaten. Het kleefspul verliest blijkbaar na meer dan tien jaar zijn kracht, en de eerste Peugeot 107’s, Toyota Aygo’s en Citroën C1’s zijn inmiddels veertien jaar oud.

Bij de terugroepactie worden de auto’s gecontroleerd en indien nodig wordt het euvel verholpen. We hebben nog geen gevallen kunnen vinden waarbij er daadwerkelijk een ruit losliet. Dat is ook het ergst denkbare scenario: in andere gevallen hebben bestuurders last van windgeruis, vibraties of waterlekkage.

De terugroepactie staat sinds vandaag op diverse nieuwswebsites, maar is al een tijdje bekend. De kwaal van de Toyota Aygo staat al sinds december vorig jaar in het terugroepregister van de RDW. Citroën en Peugeot voegden de terugroepactie in februari toe.

Via: AD

Reacties
  1. Merel zegt op 28 maart 2019 om 11:15:

    Vergeet ook de peugeot 107 niet!!! Ik heb zelf beiden achterruiten verloren… gevaarlijk. Heb er nu standaart tape op zitten.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken