Pak je lijstje er even bij met dingen die je liever niet hoort over je auto. Voeg deze terugroepactie maar even toe: ‘De achterportierruit kan losraken van de scharnieren en op het wegdek vallen’ met als mogelijk gevaar ‘een (verkeers)ongeval met letselschade’. Dat is namelijk het geval bij de vorige generatie Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1.

De lijm bij de ruiten in de achterste deuren (de terugroepactie geldt alleen voor de vijfdeursmodellen) kan namelijk loslaten. Het kleefspul verliest blijkbaar na meer dan tien jaar zijn kracht, en de eerste Peugeot 107’s, Toyota Aygo’s en Citroën C1’s zijn inmiddels veertien jaar oud.

Bij de terugroepactie worden de auto’s gecontroleerd en indien nodig wordt het euvel verholpen. We hebben nog geen gevallen kunnen vinden waarbij er daadwerkelijk een ruit losliet. Dat is ook het ergst denkbare scenario: in andere gevallen hebben bestuurders last van windgeruis, vibraties of waterlekkage.

De terugroepactie staat sinds vandaag op diverse nieuwswebsites, maar is al een tijdje bekend. De kwaal van de Toyota Aygo staat al sinds december vorig jaar in het terugroepregister van de RDW. Citroën en Peugeot voegden de terugroepactie in februari toe.

Via: AD

Advertentie

Reacties

  • Merel heeft op 28 maart 2019 geschreven:

    Vergeet ook de peugeot 107 niet!!! Ik heb zelf beiden achterruiten verloren… gevaarlijk. Heb er nu standaart tape op zitten.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie