De geel-blauwe supermarktketen kent geen grenzen. Van een elektrische scooters tot BMW’s en F1-reizen; je kunt het allemaal bij de Lidl halen. Uiteraard tegen een zacht prijsje. De supermarkt gaat ook nog eens met de tijd mee: zo kun je nu deze 22-kW wallbox bij de Lidl halen. Ideaal om je EV in de garage of op je oprit bij te laden en weer enigszins vlot op pad te kunnen.

Trouwens: is het nou ‘Liedel’ of ‘Laidel’? Maakt niet uit. De wallbox van de Lidl is van het merk Ultimate Speed en is er in twee versies: een van 11 kW en een van 22 kW. Beide komen met een type-2 stekker en kunnen als je wilt ook 4, 7 of 9 kW leveren bij 400 volt, of 2, 3 of 4 kW bij 230 volt. Wanneer je het laadstation niet gebruikt, schiet hij automatisch in de standby-modus. Ook zou hij moeten stoppen met laden wanneer hij oververhit raakt en moet hij water buiten houden.

De prijs van de wallbox van de Lidl

Op het LCD-scherm lees je af op welke stand hij staat, wat het ladingspercentage van je accu is en hoelang het nog duurt voordat deze weer vol is. De kastjes wegen 6 en 7 kilo en mogen alleen door een monteur geïnstalleerd worden. De prijs voor de wallbox met een laadvermogen tot 22 kW is 549 euro. Het exemplaar van 11 kW heb je voor 449 euro. Nu is alleen nog de vraag hoelang het ding meegaat.

Reacties

 • Rolf heeft op 11 december 2022 geschreven:

  Volgens mij wordt deze wallbox helemaal niet door een monteur geïnstalleerd!

  Er wordt het volgende aangegeven op de Lidl pagina: “Het product mag alleen door een gekwalificeerde elektromonteur worden geïnstalleerd, gerepareerd en onderhouden”.

  Dat is heel iets anders dan jullie aangeven in het artikel. Lezen is ook een kunst 😉

  Reageer
 • Florijn heeft op 9 december 2022 geschreven:

  Is deze inclusief load balance. Over bidirectionaal laden hebben ze waarschijnlijk nog nooit van gehoord.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear