Mercedes is voor Max Verstappen de verboden vrucht, en daarom extra lekker. Zijn eerste auto was een zwarte Mercedes-AMG C 63 S met vier deuren. Misschien vond hij een sedan iets te burgerlijk en een jaar later kocht hij deze coupé in de kleur Selenite Gray. Inmiddels is de coureur klaar met zondigen en rijdt hij in Aston Martins en Porsches. De tweede Mercedes van Max Verstappen staat nu weer te koop.

De eerste auto waarin Max Verstappen in de kijker van het publiek verscheen, was een Renault Clio RS. Daarin liet hij het angstzweet uitbreken bij zijn vader tijdens een rondje over het circuit van Monaco. Hoewel Max vaak verscheen in de hete hatch, bleef de Clio altijd in het bezit van toenmalige motorleverancier Renault. De twee bovengenoemde Mercedi waren zijn eerste automotive aankopen.

Max Verstappen haalde in 15 lessen zijn rijbewijs en kon toen vrij snel genieten van een geblazen V8 met 510 pk en achterwielaandrijving. Nieuw kostte de Merc 169.000 euro. De eerste tenaamstelling met de naam van de coureur erop is overigens aanwezig bij deze auto. Het jonge talent was al snel uitgekeken op zijn tweedeurs en in 2017 stond de auto al te koop, toen met 16.500 kilometer op de teller.

De tellerstand van de Mercedes van Max Verstappen steeg in een jaar naar de 21.382 kilometer en de prijs van 134.750 euro is veranderd naar ‘op aanvraag’. Voor de onbekende prijs krijg je een auto die in een kleine 4 seconden op de 100 km/u zit en bijna alle denkbare opties heeft. De eerste auto van Max Verstappen herken je aan een krabbel op het dashboard en onder de motorkap. Halen? De Silberpfeil staat bij Robben Rosmalen.

Reacties

  • c.dekker heeft op 27 juni 2019 geschreven:

    leuk

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)