Mogen we je voorstellen: een koplamp, een wiel, een achterlicht en een spiegel. Lekker donkere plaagplaatjes, die we je normaal gesproken hadden bespaard. Maar goed, op een dag zo donker als deze, is het misschien juist wel passend. Dit, beste lezer, zijn de eerste Skoda Kodiaq-foto’s.

De Kodiaq is, zoals je waarschijnlijk wel weet, Skoda’s eerste grote SUV. Er is al eerder een conceptversie van verschenen onder de titel VisionS, en als je goed kijkt hebben de koplamp, spiegel, achterlicht en wiel daar ook best iets van weg.

De Kodiaq is genoemd naar een Canadese berensoort, al is die q op het eind natuurlijk een typisch gevalletje moderne marqeting-spelling. Van die beesten kun je er maximaal zeven kwijt in de Kodiaq (zo groot zijn ze niet), al kun je er ook voor kiezen je uit de hand gelopen familie daar neer te zetten. Wat jij wilt. Hij is er met zijn lengte van 4,7 meter in ieder geval groot genoeg voor. Als je beer niet meer inhoud heeft dan 720 liter, kun je hem zelfs in de bagageruimte kwijt. Of je moet wat zitrijen platgooien, dan kun je zelfs 2.065 liter winterslapend roofdier kwijt. Een grizzly van 2,9 meter lang? Ook geen punt, maar dan kan er verder niemand zitten. Al lijkt het ons onwaarschijnlijk dat iemand dat dan zou willen.

Dit is helaas het enige wat we van de Kodiaq kunnen laten zien – zijn officiële onthulling vindt 1 september plaats in (ultiem-flauwe woordspeling-alert!) Beerlijn.

Mooie eerste Skoda Kodiaq-foto’s, hoor. Verder nog nieuws?

Nou eh… Skoda meldt in het sonoor-ronkende persbericht dat de Kodiaq voorzien zal zijn van led-verlichting, camera’s waarmee je helemaal rond de auto kunt kijken, een systeem om je eventuele sleur- of klaphut in het gareel houdt en een hele serie systemen die te maken hebben met dé vloek van de moderne tijd: eeuwige bereikbaarheid. Hardnekkige geruchten willen dat de Kodiaq ook leverbaar zal worden met motoren en versnellingsbakken. Op zich wel zo handig bij een dikke SUV. Maar daar zwijgt Skoda vooralsnog in alle talen. Zeer voor de hand liggend is het complete medium-motorenpallet van Volkswagen, met handgeschakelde zesbakken danwel DSG-automaten. En op termijn een hybride-ding: dat was de VisionS per lot van rekening ook al. Op het filmpje hieronder kun je trouwens nog wat glimpen van de verse Kodiaq oppikken. Beer, eh: meer in september!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)