Skoda Kodiaq RS lust nu benzine

Het volledige Kodiaq-gamma krijgt een update

Foto('s): SkodaSkoda Kodiaq RS benzine
Foto('s): SkodaAchterkant Skoda Kodiaq RS benzine
Foto('s): SkodaSkoda Kodiaq RS benzine
Foto('s): SkodaSToelen Skoda Kodiaq RS benzine
Foto('s): SkodaGrille Skoda Kodiaq RS benzine
Foto('s): SkodaAchterbank Skoda Kodiaq RS benzine
Skoda Kodiaq RS benzine
Achterkant Skoda Kodiaq RS benzine
Skoda Kodiaq RS benzine
SToelen Skoda Kodiaq RS benzine
Grille Skoda Kodiaq RS benzine
Achterbank Skoda Kodiaq RS benzine

Zelfs na het emissieschandaal gaf de Volkswagen Groep diesel niet op. Niet alleen veel snelle Audi’s kregen nog een dieselmotor mee, maar ook snelle versies van Tsjechische SUV’s. De Skoda Kodiaq RS haalde 240 pk en 500 Nm uit een 2.0 TDI. Daarmee wist Sabine Schmitz (die nog dagelijks gemist wordt) nog het Nürburgring-record te vestigen voor de snelste zevenzitter. Een record dat hopelijk nog lang op haar naam blijft staan.

Hoewel Skoda stug bleef volhouden met diesel, is het nu tijd voor verandering. Het volledige aanbod van de Skoda Kodiaq is zojuist vernieuwd, inclusief de snelle RS. De 2.0 TDI maakte daarin plaats voor de 2.0 TSI, de benzinemotor die bijvoorbeeld ook in de Golf GTI ligt. De motor is 5 pk krachtiger, maar het aantal Nm wordt niet genoemd. De nieuwe prestatiecijfers zijn eveneens nog onbekend. De benzinemotor weegt in totaal 60 kilo minder dan de dieselmotor.

De Skoda Kodiaq facelift

Met de Skoda Kodiaq facelift sneuvelen niet alle dieselmotoren. Klanten mogen nog kiezen uit een 2.0 TDI met 150 of 200 pk. Voorwiel- en vierwielaandrijving zijn allebei mogelijk. Dan zijn er nog een 1,5-liter benzinemotor met 150 pk en een 2,0-liter benzinemotor met 190 pk. De lichtste benzinemotor krijgt een handbak, maar voor de krachtigere is er de DSG-automaat.

Nieuwe neus

Voor het eerst monteert Skoda full-led-koplampen op de Kodiaq. Daarnaast moet de SUV ruiger ogen dankzij een nieuwe grille, die zowel op de normale versies als op de RS zit. Ook zijn er nieuwe velgen te kiezen en kun je nieuwe geventileerde stoelen met een massagefunctie aanvinken in de optie lijst.

Verder zijn er talloze kleine wijzigingen zoals een nieuw stuur en een groter scherm voor de tellers. De prijzen zijn nog niet bekend – die volgen in mei wanneer de auto besteld kan worden. In juli arriveert de Skoda Kodiaq facelift in Nederland.

Reacties
  1. Auke zegt op 2 juli 2021 om 23:59:

    Hele Maal Niet Krachter

  2. Auke zegt op 2 juli 2021 om 23:58:

    5pk is Helam Niet Krachter

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken