Volvo heeft een ambitieuze missie: in 2020 mag niemand meer overlijden of ernstig gewond raken in een nieuwe auto van het merk. Maar binnenkort gaat het merk zelfs actief levens redden. Tenminste, als deze twee Volvo XC90-ambulances zichzelf kunnen bewijzen. UMCG Ambulancezorg en Ambulancezorg Limburg-Noord draaien vanaf maart één jaar proef met twee omgebouwde exemplaren. De Volvo XC90-ambulances zijn met een meter verlengd en de opbouw is van koolstofvezel. Toch fijn – dan rollen de ambulances met het hoge zwaartepunt niet om bij een elandtest. Ombouwbedrijf Nilsson is verantwoordelijk voor de ombouw. Ze staan nu nog even op Zweedse platen, maar dat verandert uiteraard nog. Je gaat de ambulances spotten in Friesland, Drenthe en Limburg-Noord. Waarom een Volvo XC90-ambulance? Omdat beide ambulancediensten graag hun CO2-uitstoot willen verlagen. Je zou dan denken dat het gaat om een T8 Twin Engine-uitvoering (een hybride dus), maar Nilsson bouwt de ambulance op basis van de D5-diesel of de T5-benzine. Overigens rijden er ook normale XC90’s rond als ambulance in Nederland, zoals je hieronder ziet (foto: Standby AB).
Via: AutoRAI.nl
Advertentie

Reacties

 • Sinclair Uba heeft op 3 april 2020 geschreven:

  Hello,
  I urgently need a quote for 50 units of your ambulance.
  Also give cost of shipment, ASAP.
  Thanks

  Reageer
 • Nielswrx heeft op 18 februari 2018 geschreven:

  Compleet gestoord! Oké, ze zullen geen bpm of Co2 belasting hoeven af te dragen! Maar dit is , als je toch wil vernieuwen, neem dan een 100% electrische auto! Een ambulance hoeft meestal maar kleine afstanden naar het ziekenhuis af te leggen

  • geert heeft op 22 februari 2018 geschreven:

   in die regio’s staan de ambulances vaak verspreid op standby en moeten dus wel behoorlijke stukken achterelkaar rijden en altijd rijklaar zijn. dat is gewoon niet haalbaar met een elektrische auto. omdat deze hoe dan ook een (te) lange laadtijd heeft.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie