Het officiële TopGear Advies luidt: als je een roadtrip door Amerika doet, kies dan de grootste V8 die je kunt vinden. When in Rome, do as the Romans do, zeggen ze weleens. De benzineprijs daar tikt ook recordhoogtes aan, maar het is alsnog veel goedkoper dan hier. Mocht je nou heel graag een elektrische roadtrip door Amerika doen, dan kan dat binnenkort echter ook.

Met het Supercharger-netwerk van Tesla kwam je al een heel eind, maar in Amerika zijn die laadpalen nog niet te gebruiken met vreemde merken. Er ligt nu een plan van 5 miljard dollar om elke 80 kilometer een laadstation te plaatsen waar minimaal vier auto’s tegelijk met 150 kW kunnen laden. Zo zou je in theorie zelfs met een Renault Zoe (en een hoop geduld) door heel Amerika kunnen rijden.

De focus ligt eerst op een dekkend laadnetwerk langs de snelwegen, waarna de gaten worden opgevuld. De aanleg van laadpalen begint dit jaar en binnen vijf jaar moet het plan geheel zijn uitgerold. In 2030 moeten er door heel de VS meer dan 500.000 laadpalen staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)