Een grote groep trouwe fans is voor automerken niet altijd een groot voordeel. Deze fans pikken het zeker niet altijd als een automerk besluit om een andere richting op te gaan. Dat ervaart Ford met de F-150, Dodge met de Charger en bij Alfa Romeo weet je ook zeker dat niet alle fans zitten te wachten op een elektrische auto.

Daar hebben de fabrikanten een trucje voor: de kritiek overstemmen met heel veel vermogen. Want laten we eerlijk zijn: niemand heeft een auto met 1.000 pk nodig, zelfs niet Alfa Romeo. Maar wie wil transformeren naar een volledig elektrisch automerk, moet een goed vlaggenschip hebben. Bij Alfa Romeo wordt dat een elektrische Giulia met 1.000 pk.

De topversie krijgt 1.000 pk

Jean-Philippe Imparato, de CEO van Alfa, bevestigt aan TopGear dat de volgende Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ‘rond de 1.000 pk’ krijgt. Om het vermogen van deze topversie goed op het asfalt te krijgen, kun je rekenen op vierwielaandrijving. De Quadrifolgio zou tegen de 700 kilometer actieradius moeten hebben. De auto komt op het nieuwe STLA Large-platform van Stellantis.

Natuurlijk komen er mildere versies. De instapper krijgt tegen de 350 pk en de Veloce moet ergens richting de 800 pk produceren. Uiteraard moet de auto zo wendbaar zijn als je van een Alfa gewend bent. Imparato noemt de nieuwe Giulia een electroleggera, afgeleid van de Italiaanse term superleggera, wat weer ‘superlicht’ betekent. In 2025 moeten de nieuwe Giulia én Stelvio verschijnen.

De elektrische Alfa Romeo Giulia gaat er goed uitzien

Volgens de CEO gaat Alfa Romeo over op volledig elektrische modellen omdat ze moeten. ‘Als we het niet doen, is Alfa Romeo dood’, meent hij. Met een auto als de nieuwe Giulia wil hij toch de Alfisten tevreden houden: ‘Ik wil niet dat jij [de klant] lijdt vanwege de transitie naar EV; ik wil dat je er gek op bent.’ Tot slot stelt hij je gerust met de belofte dat de auto eruitziet als de ‘Alfa Romeo die we allemaal willen’.

Reacties

 • Ferdi heeft op 28 februari 2023 geschreven:

  In elke nieuwe versie van Alfa zal het idee, geschiedenis en identiteit gewaarborgd zijn.
  Onmiskenbaar in vooruitstrevend smaakvol design, uitvoering en superieur weggedrag.
  Onderscheidend karakter t.o.v. de buitenissige modellen van andere grote merken.
  Dat zal gelukkig komende jaren met Stellantis gewaarborgd zijn.
  We zullen zien wat Geneve ons brengt.

  Reageer
 • Porsche987 heeft op 28 februari 2023 geschreven:

  Waarom geen 300 PK, 1.200 km actieradius en 2.000 kg trekgewicht? Hebben we veel meer aan en is misschien betaalbaar voor meer mensen. Zou de verkoopcijfers ook verbeteren.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)