Alfa Romeo zit er sterk aan te denken om een hete versie van hun nieuwe SUV te maken. Een vierwielaangedreven Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio. Jean-Philippe Imparato vertelt aan TopGear: ‘We zijn met een Quadrifoglio-versie van de Tonale bezig, maar we zullen geen groen licht geven totdat we de hoogste prestaties eruit kunnen halen.’

Hij gaf echter niet aan welke prestaties dat moeten zijn. Dus we kunnen onze fantasie gerust de vrije loop laten. Wij denken aan meer dan 350 pk. Er zijn na de lancering namelijk al twee versies van de Tonale die boven de 250 pk uit komen. De sterkste daarvan is een plug-in hybride met 275 pk.

De versie voor Amerika is een goede basis voor een Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio

Daarnaast zullen er in Amerika Tonales verschijnen met een 2,0 liter benzinemotor die het vermogen door een negentraps automaat naar vier wielen laat gaan. Dat betekent dus dat er onder de motorkap genoeg ruimte is voor een 2,0-liter motor. En daarmee zou 350 pk zeker mogelijk moeten zijn. Maar dat is allemaal nog speculatie.

Alfa weet wel hoe ze het aan moeten pakken. Van alle snelle SUV’s is de Stelvio Quadrifoglio een van de fijnste om te rijden. Niet alleen vanwege de V6, maar ook door het fijne onderstel.

Imparato wil het Quadrifoglio-klavertje zelfs uitbreiden naar elektrische auto’s. Hij liet vallen dat hij hete versies zou willen maken van de top van de EV-lijn. Ook hierbij geldt als harde eis dat de auto’s de juiste snaar moeten raken. Die nieuwe lijn, met de vormgeving van Cupra Formentor-designer Alejandro Mesonero-Romanos, zal in 2025 gelanceerd worden.

De Alfa Q’s van de toekomst, te beginnen met de Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio, zullen dus niet zomaar lauwwarme modellen met een snelle badge worden. Het moet extreem heet zijn, en anders niet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)