De Camaro, Challenger en Corvette met een eenzame verbrandingsmotor zijn bezig met hun afscheidstour. Het duurt niet lang meer voor deze modellen aan de stekker gaan of verdwijnen. De Ford Mustang daarentegen houdt stand, en dat komt schijnbaar door de F-150 Lightning en Mustang Mach-E. Jim Owens is de merkmanager van de Ford Mustang. Hij legt uit hoe elektrische Fords ervoor zorgen dat de Mustang nog steeds een V8 kan hebben.

Het heeft volgens Owens te maken met emissieregels. ‘Een deel van de reden waarom we twee verbrandingsmotoren [de V8 en de EcoBoost-viercilinder] mogen bouwen, is het succes van de [F-150] Lightning en het succes van de Mustang Mach-E’, legt hij uit aan het Australische CarExpert. ‘Op dit moment doen we het [voldoen aan de emissiereglementen] door het uitbalanceren van ons assortiment. We produceren een bepaald aantal [EV’s] om eraan te voldoen.’

De hulp van de EV’s wil overigens niet zeggen dat de tweedeurs Mustang voor altijd elektrificatie kan ontlopen. Mark Rushbrook – directeur van Ford Performance – vertelt dat Ford al heeft nagedacht over een hybride aandrijflijn voor de nieuwste Mustang. ‘We hebben zeker overwogen of het logisch zou zijn of niet’, laat hij weten. Vooralsnog is dat dus niet het geval en mogen de EcoBoost en de V8 blijven. Enkel de laatste komt overigens naar Europa.

Hoelang blijft de Ford Mustang met V8 nog leverbaar?

Volgens Rushbrook is er ‘geen einddatum gedefinieerd’ voor de Ford Mustang met alleen een verbrandingsmotor. ‘Zolang het kan, zullen we het doen. Het ligt eraan in welke richting de emissieregels zich ontwikkelen’, zegt Rushbrook. Aan de hand van de nieuwe regels en de vraag bepaalt Ford of er een nieuwe Coyote V8 wordt gebouwd.

De Ford Mustang is straks alleen op de wereld

Zonder de Camaro, Challenger en niet-geëlektrificeerde Corvette heeft de Ford Mustang het musclecar-rijk alleen. Ondanks dat de concurrentie langzaam wegvalt, denkt Owens niet dat alle V8-gegadigden nu ineens voor een Mustang zullen gaan. ‘Mensen die een getatoeëerde bowtie [het logo van Chevrolet] op hun lichaam hebben, of een Challenger Hellcat, Redeye, Demon, die gaan we waarschijnlijk niet overhalen’, zegt Owens.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie