Nog voordat je de specificaties van de Dodge Challenger Demon mentaal hebt kunnen verwerken, rolt het laatste exemplaar alweer de band af in Ontario. Het enige goede nieuws dat we kunnen geven, is dat je ‘m nog kunt kopen.

De laatste Dodge Challenger Demon gaat samen met de laatste Dodge Viper onder de hamer. We hopen dat ze naar een lief baasje gaan die ze niet opsluit in een kelder. Deze auto’s horen thuis op het asfalt.

De Dodge Challenger Demon weegt bijna 2.000 kilo, maar dat gewicht wordt voortgestuwd door 851 pk en 1.044 Nm, wat allemaal wordt overgebracht op een set speciale Nitto drag-radiaalbanden. De Dodge Demon is officieel ’s werelds snelste productieauto van 0 naar 100 km/u. Hij is ’s werelds snelste productieauto op de kwartmijl. Nooit eerder leverde een V8 in een straatauto zoveel vermogen. En hij kan wheelies doen. Het is de eerste productieauto die daartoe in staat is.

Hij verliet de Canadese fabriek in de kleur zwart, maar de laatste Demon krijgt nog een spuitbeurt in de kleur Viper Red, om met zijn veilingsgenootje te matchen. Dit wordt zonder twijfel de meest gewilde Demon ooit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)