Zoals elk jaar vlak voor Pasen komt Jeep ook nu weer met een serie vette concepten ter ere van de Easter Jeep Safari, een rotsverpulverend offroad-evenement in Utah. In het verleden brachten ze ons onder andere de Trailcat en Wayout. Maar deze keer bestaat Jeep 80 jaar, en dus komen ze met iets nog bijzonderderders: een elektrische Jeep Wrangler. Plus nog een hele bups andere concepten.

Elektrische Jeep Wrangler

Jeep noemt de elektrische Wrangler Magneto ‘een stille, snelle en onmiskenbare rotsenbeklimmende kracht’. Zou dit een voorproefje zijn op Jeeps eerste productie-EV? We hopen van wel, want hij is behoorlijk interessant. Zo opereert zijn elektromotor via een handgeschakelde zesbak, met een gewone pook en koppelingspedaal en wat slimme regeneratietrucjes. De motor is afgesteld om eenzelfde soort vermogen en koppel te leveren als de 3,6-liter V6 van de standaard Wrangler – 285 pk en 370 Nm – en draait tot 6.000 toeren.

Van 0 naar 100 gaat de elektrische Jeep Wrangler in 6,8 seconden. Daar ga je Tesla-rijders niet mee verbazen, maar ach, zodra het een beetje zanderig wordt, geef je ze toch het nakijken. Er zijn vier batterijen aan boord in een waterdicht omhulsel, zodat je nog steeds zorgeloos door 75 centimeter diep water kunt waden. Uiteraard zijn er dikke 35-inch banden, een rolkooi, stalen beschermplaten aan de onderkant en een forse lier op z’n voorbumper.

De andere concepten

Omdat Jeep weet dat nog niet iedereen gecharmeerd is van EV’s, hoe onoverwinnelijk ook, brengen ze nog zes andere auto’s mee. Waaronder de Jeepster Beach, een soort restomod-kruising tussen een Jeepster Commando uit 1968 en een moderne Wrangler (en diens turbo-viercilinder). ‘De ultieme strandcruiser’, volgens het merk. De Jeep Orange Peelz is een serieuze offroad-Wrangler met korte wielbasis, dikke Fox-schokbrekers en beadlock-wielen met 37-inch modderbanden. Met de Jeep Red Bare presenteert het merk een knalrode Gladiator die is toegespitst op het beklimmen van de rotsen van Moab. Hij heeft een dik 260 pk sterke dieselmotor, Dana 44-assen en geruite houthakkersbekleding.

De Jeep Farout is in feite de bekende Wayout uit 2019, maar dan iets opgeleukt. Hij had in 2020 in Moab moeten verschijnen, maar toen kwam er iets tussen – geen idee wat precies. Hij heeft een met hout bekleed interieur met een koelkast, een kookstel, een tafel en stoelen. Dat is nog eens een prettige quarantaine. De Jeep Top Dog is een hotdogkraam voor in de wildernis – in feite een Gladiator met een flinke grill achterop, een V6, een snorkel en dikke offroad-banden. En de Wrangler Rubicon 392 behoort tot onze favoriete nieuwtjes van eind 2020: de eerste Wrangler met V8 in 40 jaar.

Waar ga jij voor: de handgeschakelde elektrische Jeep Wrangler Magneto of toch een van die andere uitspattingen?

Reacties

  • Irazu heeft op 27 maart 2021 geschreven:

    Doe mij maar de electrische, haal de ev letters er af 😜

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)