Met een elektrische auto een van de beste V10-motoren ooit evenaren? Lexus denk het te kunnen. Het merk heeft een paar extra foto’s onthuld van de elektrische auto die de geest van de LFA met V10-motor zullen ‘doen herleven’. De elektrische Lexus LFA-opvolger kreeg nog geen naam, maar het merk heeft nog even de tijd om daar op te broeden.

Het is een van de vele elektrische auto’s die Lexus van plan is tegen het begin van het volgende decennium te bouwen. Jazeker, het volbloed hybridemerk is eindelijk overstag. Niet al te lang geleden trokken Toyota en Lexus een blik open van zestien nieuwe EV’s. Daar was deze LFA-EV ook al te zien, maar nu zijn er meer foto’s.

Meer dan 700 kilometer bereik

De elektrische Lexus LFA-opvolger krijgt solid-state batterijen die een actieradius van meer dan 700 kilometer en een 0-100-tijd ‘in het lage bereik van twee seconden’ mogelijk maken. Mocht het niets worden met de Tesla Roadster, dan kun je misschien nog bij Lexus terecht.

Lexus zegt dat het een ‘unieke rijervaring zal bieden die gebaseerd is op lineaire voertuigreacties die constant trouw zijn aan de intenties van de bestuurder, met te allen tijde een naadloze verbinding van vertraging, besturing en acceleratie’. Gelukkig ziet de auto er ook goed uit. Lexus vertelt dat deze auto ‘de toekomst van het merk symboliseert’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)