De elektrische Renault Twingo ZE is hier

Weer een stukje goedkoper stekkeren

Foto('s): RenaultGoedkoopste elektrische auto Renault Twingo Electric
Foto('s): Renaultelektrische Renault Twingo ZE
Foto('s): Renaultelektrische Renault Twingo ZE
Foto('s): Renaultelektrische Renault Telektrische Renault Twingo ZEwingo ZE
Foto('s): Renaultelektrische Renault Twingo ZE
Foto('s): Renaultelektrische Renault Twingo ZE
Foto('s): Renaultelektrische Renault Twingo ZE stekker laadpaal
Foto('s): Renaultelektrische Renault Twingo ZE interieur
Foto('s): Renaultelektrische Renault Twingo ZE technische foto
Goedkoopste elektrische auto Renault Twingo Electric
elektrische Renault Twingo ZE
elektrische Renault Twingo ZE
elektrische Renault Telektrische Renault Twingo ZEwingo ZE
elektrische Renault Twingo ZE
elektrische Renault Twingo ZE
elektrische Renault Twingo ZE stekker laadpaal
elektrische Renault Twingo ZE interieur
elektrische Renault Twingo ZE technische foto

Met de flinke toename van elektrische auto’s wordt het steeds belangrijker dat je een vlot u-bochtje kunt maken met je elektrische auto om snel de laatste beschikbare laadpaal te gappen. Het is daarom goed dat de elektrische Renault Twingo ZE zijn piepkleine draaicirkel van 4,3 meter behoudt. Renault plaatste de elektromotor op dezelfde plek als de benzinemotor, wat betekent dat de bagageruimte van 240 liter ongewijzigd is. Ook behoudt de elektrische Renault Twingo ZE zijn achterwielaandrijving, maar verwacht geen driftmonster.

Specificaties van de elektrische Renault Twingo ZE

De specificaties van de elektrische Renault Twingo ZE zijn nagenoeg gelijk aan die van de Smart EQ Forfour. Net als zijn Duitse evenknie produceert de elektromotor 82 pk en 160 Nm. De topsnelheid is 135 km/u, wat toch maar mooi 5 km/u sneller is dan de Smart. Met een actieradius van 180 kilometer rijdt de Twingo ZE zo’n 50 kilometer verder dan de Smart. In de stad zou de elektrische Renault Twingo ZE 250 kilometer kunnen rijden op één lading. De accu is 22 kWh groot.

Kleine sprintjes van 0 naar 50 km/u doet de Twingo ZE in minder dan 4 seconden. Fanatiekelingen laden de auto in 30 minuten voor 80 procent bij met een 22-kWh lader. Voor voetgangers is buiten een signaal hoorbaar tot 30 km/u, zodat mensen niet verrast worden door de muisstille EV. Daarnaast zijn Apple CarPlay en Android Auto beschikbaar op het schermpje. Verder is het interieur nagenoeg gelijk aan dat van de Twingo met benzinemotor. Vanbuiten is de grille anders en krijgt de ZE blauwe strepen.

We horen je denken: Renault biedt toch ook de Zoe aan? Waarom dan ook een elektrische Twingo? De Zoe is qua afmetingen een stukje groter, maar biedt ook een grotere accu en meer vermogen. Dat maakt de Zoe ook een stuk prijziger. De elektrische Renault Twingo ZE is dus het goedkopere alternatief voor mensen die toch geen enorme afstanden afleggen. Prijzen van de Twingo ZE zijn niet bekend. De Smart kost minimaal 23.995 euro, dus verwacht een prijs in die orde van grootte.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws