‘Als er iets is wat ik moet doen, hoor ik het wel’, is een zin die vaker uit beleefdheid wordt uitgesproken, dan dat de spreker daadwerkelijk verwacht iets te moeten doen. Behalve als je Elon Musk heet. De baas van Tesla, SpaceX en The Boring Company reageerde op Twitter dat hij graag wilde helpen de Thaise jongens en hun voetbalcoach te redden uit de volgelopen grot.

Hij stuurde al eerder zijn medewerkers naar het land om mee te denken over een oplossing. Ze bouwden van raketonderdelen een mini-onderzeeër (of eigenlijk een waterdichte metalen buis) waar precies een kind in past. Vandaag is hij persoonlijk bij de grot om te kijken en eventueel te assisteren met de middelen die hij heeft.

Elon Musk geeft aan op Twitter dat zijn uitvinding echter op dit moment niet gebruikt zal worden omdat er te weinig tijd is. Hij geeft aan dat ze de U-boot op elk moment kunnen inzetten. En anders is het een handige uitvinding voor een ander moment. Vandaag moeten de laatste vijf mensen uit de grot gered worden.

Elon musk bij de Thaise grot

De duikboot

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear