Tuurlijk, we gaan hem kijken. We zullen ons zelfs vermaken, maar wel onder protest. Want Fast & Furious 9 maakt af waar de voorgaande delen aan begonnen: het laatste beetje geloofwaardigheid decimeren. En dan hebben we het niet over de wijze waarop de makers Isaac Newton in zijn gezicht spugen, want dat een auto van ruim 1.500 kilo via een afgekloven touw aan een rotte houten paal blijft hangen, dat zijn we wel gewend.

Nee, waar het nu om gaat, is Dominic Toretto. De hoofdrolspeler die sneller is dan z’n haar predikt al gedurende acht films als een Tourette-patiënt over hoe belangrijk familie is. Het is de man die beweert geen vrienden te hebben, maar familie. Moeten we nu geloven dat deze straatracer met een woedeprobleem eventjes vergeten was dat hij een broer heeft waar nog nooit over gesproken is?

Een broer die zogenaamd zijn hele leven al sneller, slimmer en sterker wil zijn dan Dominic Toretto, maar blijkbaar de afgelopen twintig jaar eventjes iets anders te doen had. En Mia Toretto, de zus van Dom, was het ook even ontglipt dat zij haar jeugd doorbracht met nóg een broer. Oh, en als Han zo’n belangrijk deel was van ‘de familie’, waarom bleef hij dan tien jaar lang ondergedoken?

Nee, de volledige F&F-reeks lijkt de kritieke massa bereikt te hebben, zodat de makers het F&F-universum nu verder aan het oprekken zijn dan de originele verhaallijn toelaat. Een straatrace op mars met raketten van Elon Musk hadden we nog geloofd en past zelfs in de lijn der verwachting. Maar een loopje nemen met alles waar de films zogenaamd voor stonden (wat, voor de duidelijkheid, al vijf films niet auto’s meer is), zorgt dat alle geloofwaardigheid nu echt zoek is. Het enige wat de reeks nog kan redden, is de Pontiac Fiero met een straalmotor.

Fast & Furious 9: alle geloofwaardigheid de deur uit

Reacties

 • TG heeft op 3 februari 2020 geschreven:

  Ze mogen het straatracen niet meer tonen vanwege alle jongeren die het in openbaar “naspelen” met alle gevolgen van dien.
  Het moest omgebogen worden naar een actiefilm met een paar fabrieks auto’s en overduidelijke fictie welke door velen worden opgemerkt.
  (Straat)Racen in het openbaar is verboden waarvan Paul Walker het resultaat is…

  • Tm heeft op 4 februari 2020 geschreven:

   Straatraces gebeurden daarvoor al en zullen ook altijd blijven daarnaast zie ik liever een paar gasten op een parkeerplaats lol hebben met hen auto dan dat ik ze met een machinegeweer zie…… Als dat de logica is kunnen ze beter alleen my little pony films maken. Geef mij maar gewoon t ouderwetse stampen met een muscle car dan

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear