Dit is het mooiste wat je vandaag zult zien: een deconstructie van een van Ferrari's legendarische racers door de Zwitserse artiest Fabian Oefner.

Mocht je je ooit afgevraagd hebben hoe een Ferrari 330 P4 er uit zou zien als hij in de ruimte een hevige crash zou hebben, dan heb je hier je antwoord. Als onderdeel van zijn 'Disintegrating'-serie fotografeerde Oefner deze uit elkaar geplofte Ferrari in al zijn gewichtloze glorie.

Geen zorgen, geen enkele 330 P4 werd gekrenkt voor dit kunstwerk; niet in de laatste plaats omdat deze Ferrari, de winnaar van de 24 uur van Daytona in 1967, nogal duur en moeilijk te krijgen is (er werden er maar drie van gemaakt). In plaats daarvan nam Oefner een gedetailleerd model en fotografeerde hij elk onderdeeltje apart, waarna hij de boel (net niet) 'in elkaar zette' volgens het idee van een technische handleiding. Dit is het ontzettend vette resultaat.

Naast deze 330 P4 deed Oefner hetzelfde met een Jaguar E-type en een Mercedes 300 SLR. In zijn tweede fotoserie, 'Hatch', laat hij gipsen modellen op de auto's stuk vallen om het effect van een barstende eierschaal te creëren. Bekijk in onderstaande video hoe de beste man te werk ging en wees vervolgens blij dat jij het niet hoeft te doen…

 


Reacties

Meer van TopGear