Wij dachten dat werken bij Top Gear het leukste tijdverdrijf was, maar onderzoek heeft uitgewezen dat Ferrari de allerleukste werkplek van Europa is. Ruim duizend bedrijven uit geheel Europa namen deel aan dit overzicht, dat de mate van tevredenheid van de werknemers over hun werkplek weergeeft.

In 2003 werd de toenmalige Ferrari Maserati Group al uitgeroepen tot de Beste Plaats om te Werken in Italië, maar deze meest recente onderscheiding is de ultieme erkenning van de voortdurende inzet van de onderneming voor de persoonlijke ontwikkeling van haar werknemers. Ferrari-baas Luca di Montezemolo presenteerde in 1990 al een belangrijk project dat intern bij Ferrari bekend staat als ‘Formula Uomo’. Yep, dat slaat op de Formule 1. De medewerker als middelpunt van het bedrijf. Da’s dus iets anders als ze bij ABN AMRO bedoelen.

Zo zijn er de door Renzo Piano ontworpen windtunnel die in 1997 werd gebouwd en de New Mechanical Machining Department van Marco Visconti in 2001, de nieuwe GeS Logistieke afdeling in 2002, het door Massimiliano Fuksas ontworpen Product Development Centrum, de nieuwe Paint Shop van Marco Visconti in 2004 en het Maranello Village in 2006. En je kunt er ook lekker eten: het bedrijfsrestaurant is ook het werk van Visconti en het gebouw voor de nieuwe, grote productielijn, van de hand van Jean Nouvel, is bijna gereed.

Het renovatie-programma van het bedrijf vergde een totale investering van circa 200 miljoen euro. Maar de marge op de auto’s maar vooral de petjes en T-shirts is nog steeds toereikend. Al 60 jaar.

Reacties

Meer van TopGear