De California is een Ferrari, en Ferrari’s zijn machtig. Maar is er iemand die hem echt mooi vindt? Wij niet, namelijk. We zouden er in ieder geval niet snel onze zuurverdiende 234.863 euro’s aan uitgeven, mochten we die hebben liggen. Toch zijn zelfs wij niet zo oppervlakkig om een auto compleet op z’n uiterlijk af te serveren. Wat onderhuids zit, telt ook.

Laat Ferrari daar nu eens aardig wat werk verricht hebben bij de California voor modeljaar 2012. In plaats van 460 pk levert de 4,3-liter V8 er nu 490 stuks, en het koppel bedraagt 505 Nm. Dit alles dankzij onder andere nieuwe uitlaatspruitstukken en een opnieuw geconfigureerd motormanagement. Ook is de auto zo’n 30 kilo lichter dan voorheen. Van 0 naar 100 km/u gaat ie in 3,8 seconden. Voor extra stevig bochtenwerk is er een ‘Handling Speciale’-pakket, met straffere veren en sneller reagerende adaptieve schokdempers.

Da’s allemaal prima nieuws. Echter, voor de 99,99 procent van de wereldbevolking die niet in een California zal zitten, maar ernaast zal staan als hij wegrijdt, telt maar één ding: hoe klinkt het? Nou, zo. En dan interesseert het ons eigenlijk weinig hoe ie er uitziet.

 

Reacties