Het Guinness Book of Records bevat al heel wat onzinnige records die iets met auto’s te maken hebben. Ooit werd een tot kantoor omgebouwde Rover 100 uitgeroepen tot snelste werkplek ter wereld, en ook de allersnelste sofa heeft een plekje in het rariteitenkabinet. En nu komt er nog een record bij, want aanstaand weekend komen op het Engelse Silverstone meer dan driehonderd Ferrari’s bijeen.

En omdat er nooit eerder zoveel steigerende paarden achter elkaar reden, is dat dus een record. In de optocht kun je een Ferrari 250 GTO ontwaren, en ook een 275 GTB/C en een 250 GT SWB zijn nog behoorlijk exclusief. Zeker als je bedenkt dat er van de F40 en F50 meer dan twintig exemplaren aan de start verschijnen, en meer dan veertig auto’s uit de reeks 355 en 360 Modena. Verder verschijnen er de nodige 550 Maranello’s, Testarossa’s en 612 Scaglietti’s.

Bijzonder is dat ook ene Bruno Senna meedoet aan de recordpoging. Dit 23-jarige neefje van Ayrton Senna zet de racetraditie binnen de familie voort, en is al eens kampioen geworden in de GP2.

Reacties

Meer van TopGear