We doen een poging de chauvinist in je aan te spreken. We staan op het punt een van de zes Ferrari Sergio’s ooit gebouwd te verliezen aan het buitenland. Heb jij nog drie miljoen euro liggen voor het goede doel? Je kunt gewoon pinnen, tegenwoordig.

De gele Ferrari Sergio stond tijden de te koop bij het Nederlandse Carlink, de toko van autoliefhebber Jeroen van den Berg. Hij kocht eventjes terug samen met DJ Afrojack een Ford GT. Met ook nog een Chiron onderweg moest hij even wat plek vrijmaken.

Goed, de Ferrari Sergio, dus. Hij is geel, de neus heeft iets weg van een haai, er ligt een V8 in en er rijden slechts vijf andere exemplaren rond. Of nou ja, rijden. Ze bestaan. Met de nadruk op staan, waarschijnlijk. Ferrari bouwde deze gelimiteerde roadster ter ere van de lange relatie (sinds 1965) met de designers van Pininfarina. Hij is dus ook vernoemd naar meneer Sergio Pininfarina.

Waar kan ik de Ferrari Sergio ophalen?

Jeroen van den Berg wilde maar liefst 4,3 miljoen euro hebben voor de Sergio toen de auto nog in Nederland stond. Nu mag je afreizen naar Monaco, maar krijg je wel dikke korting. Sotheby’s schat dat hij tussen de 2,5 en 3 miljoen zal weggaan. Dit exacte model stond in 2015 op de beursvloer van de autosalon van Genève.

De Sergio is gebaseerd op de Ferrari 458 Spider. Hij heeft het blok van de Ferrari 458 Speciale A. De atmosferische 4,5-liter V8 doet 605 pk, waarmee de auto in 3,0 seconden naar de 100 km/u sprint. Er staat slechts 200 kilometer op de teller – en gele platen zullen ‘m niet misstaan. Dus: bieden maar, op 12 mei.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear