Wie in Nederland Ferrari zegt, kan daar in één adem de naam van Harrie van de Moesdijk aan toevoegen. De goede man heeft een aardige kijk op vastgoed, want in de loop der jaren verdiende hij Nederlands grootste verzameling van Ferrari’s bij elkaar.

Zijn collectie telt meer dan vijftig Ferrari’s en nog een groot aantal andere exclusieve auto’s. We noemen een Bugatti Veyron, een zwarte Rolls Royce Phantom en een Bentley Continental T. Nu blijkt maar weer dat overdaad schaadt, want Van De Moesdijk gaat van het grootste deel van zijn collectie afscheid nemen. Naar eigen zeggen leveren vooral zijn Ferrari’s hem teveel ballast op.

Wat er dan zoal te koop staat? Ga er maar even voor zitten. We zien een Ferrari Enzo, een F40 en F50, een 288 GTO, een 550 Barchetta. Andere noemenswaardige modellen zijn de 360 Stradale en de 575 Superamerica. De enige Ferrari’s die niet de deur uitgaan zijn een 328 – de eerste die Harrie ooit kocht – en een 430 Scuderia en 612 Sessanta. Maar die laatste twee kunnen ook nog niet worden verkocht, want ze moeten nog worden afgeleverd.

De eigenaar ruilt zijn ene passie in voor een andere. Hij is van plan om van de opbrengst van zijn Ferrari’s een mooi schilderij te kopen. Één mooi schilderij? Dat moet dan wel iets bijzonders worden. Verwacht overigens niet dat je je in Eindhoven kunt melden voor een koopje, want Van De Moesdijk heeft geen haast met de verkoop.

Reacties

Meer van TopGear