Ze zitten niet stil daar bij het Nederlandse designbureau VandenBrink; zojuist is een schets vrijgegeven van hun allernieuwste project: de GT Convertible. Hij is, net als het nog in volle gang zijnde project GTO, gebaseerd op de Ferrari 599 Fiorano.

De schets is gemaakt door voormalig Spyker-ontwerper Michiel van den Brink en is voor het eerst gepresenteerd aan een besloten groep tijdens de Cercle Deluxe Fair 2007 in Wenen.

De GT Convertible ziet er een stuk minder retro uit dan de GTO en is veel meer een nieuw model dan een hommage aan een klassieker. Tegelijkertijd is hij een stuk lastiger te realiseren; een nieuwe carrosserie op een Fiorano-onderstel zetten is één, maar een open tweezitter is andere koek. Geen dak betekent uiteraard veel minder stijfheid, en als er íets is dat je kunt gebruiken met 620 pk vermogen… Van den Brink benadrukt dan ook dat geen carrosseriedeel gelijk blijft aan dat van de donorauto. Het (klap)dak wordt trouwens gemaakt van koolstofvezel.

Afgaande op deze eerste schets wordt de GT Convertible een onbehoorlijk fraaie auto – woorden schieten haast bij voorbaat tekort. Maar die schets maakt ook nieuwsgierig; hoe ziet de rest van de auto er uit? Hoe worden de neus en de achterkant? Waar gaat die fraaie aluminiumlijn naar de motorkap naartoe? Wat gebeurt er met het interieur? Hoe ziet de auto er uit met de kap omhoog? Komt hij ook echt en zoja, wanneer? Wat dat laatste betreft: vooralsnog is de GT Convertible een schets en niets meer dan dat. De focus ligt nu eerst op het daadwerkelijk bouwen van de GTO. De eerste daarvan zou medio 2009 klaar moeten zijn.

Reacties