Fiat besluit haar 120ste verjaardag te vieren op de Autosalon van Genève met een studiemodel. Drie keer raden hoe hij heet. Jazeker, de 120. Nou ja, eigenlijk de Fiat Centoventi, hetzelfde maar dan in het Italiaans. Klinkt wel meteen een stuk beter. Hij moet doen wat de Fiat 500 tig jaar geleden ook deed.

Want de originele Fiat 500 hielp Italië (letterlijk en economisch) een beetje op gang na de Tweede Wereldoorlog. Het verschil dit keer is dat de Fiat Centoventi elektrisch is, naar eigen smaak aan te passen en je hoeft de kofferklep niet te openen om de motor extra te koelen.

Alle kleuren van de regenboog

De Fiat Centoventi wordt geleverd in één lakkleur (Henry Ford zou trots zijn). Dan mag de klant een wrap kiezen voor de carrosserie, het dak, de wielen en de bumpers. Voor elk deel heb je keuze uit vier kleuren. In totaal kun je 256 kleurencombinaties kiezen.

Het idee erachter is dat je niet vast zit aan je eerste kleurenkeuze. Je kunt op een dag wakker worden en besluiten dat je Fiat Centoventi bij je outfit moet passen en daarvoor even een bezoekje aan Fiat kan brengen. Het platte design zorgt ervoor dat het een goedkoop en snel proces zou moeten zijn. Flexibel.

Je kunt trouwens zelf kiezen hoeveel batterijcapaciteit je in de Fiat Centoventi wil hebben. Fiat geeft je standaard één pakket van ruim 100 km. Daarnaast kun je er zelf nog een of meer bijkopen (of leasen) tot een maximum van vijf stuks. De Fiat Centoventi heeft dan dus een bereik van 500 km.

De Fiat Centoventi is compleet naar jouw smaak

De Fiat Centoventi is eigenlijk ontworpen als cabrio, maar je kunt er ook voor kiezen om voor een normaal dak te gaan. En deze kun je ook naar je eigen wensen aanpassen. Je kunt er als optie zelfs eentje kiezen met een zonnepaneel, zodat de airco de auto lekker koel te houden als ie geparkeerd staat. Dan plakken je benen tenminste niet aan de plastic bekleding, zoals vroeger. Het interieur is ook aan te passen.

De basis van de de Fiat Centoventi is extreem minimalistisch. Je kunt voor een 10-inch display kiezen en dan je smartphone integreren en het meeste werk laten doen. Er is er ook een met een 20-inch display. Daarna kun je kiezen uit 114 door Mopar ontworpen accessoires of je kunt ze zelf thuis printen. Met een 3D-printer natuurlijk. Gewoon klikken en gaan.

Buon compleanno, Fiat. Op naar de volgende 120 jaar!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)