Henrik Fisker heeft de laatste tijd nogal wat inspiratie. Nadat hij eerder dit jaar al de Artega GT uit zijn pen liet vloeien, presenteert hij nu de naar zichzelf genoemde Fisker. Of beter gezegd: een ietwat mistige foto van zijn creatie.

Deze Fisker is dus een riante, maar ook elegant gelijnde limousine die naar verluidt in een beperkte oplage van 100 exemplaren op de markt zal komen. Een productiemodel wordt begin volgend jaar verwacht tijdens de Autoshow in Detroit. Aan de hand van de foto herkennen we wat vormen van Aston Martin. Maar omdat Fisker in het verleden ook verantwoordelijk was voor de DB9 en V12 Vanquish, is dat niet zo verwonderlijk.

Het nieuwtje aan de Fisker is dat het gaat om een plug-in hybride, maar we hebben verder geen idee hoe zuinig de auto zal zijn. Ook weten we niet of er ook nog een benzinemotor onder de motorkap zal liggen, en wat dit dan eventueel voor motor zou kunnen zijn. Henrik Fisker is er in ieder geval van overtuigd dat mensen weliswaar een mooie auto willen rijden, maar dat steeds meer mensen daarbij ook het milieu zoveel mogelijk willen sparen. Eco-chique, noemt hij dat.

Reacties

Meer van TopGear