Autoconcern Force Motors uit India heeft meer met Mercedes te maken dan alleen het kopiëren van het ontwerp van de G-klasse. Het bedrijf bouwt motoren voor Mercedes, maar het merk staat vooral bekend om het afkijken van het ontwerpteam van Mercedes. Zo is er de driedeurs offroader genaamd Gurkha waarvan Force Motors zelf zegt dat het ‘een tijdloze aantrekkingskracht’ heeft ‘afgeleid van de legendarische Mercedes G-Wagon’.

Wees dus ook niet verbaasd over het feit dat deze Force Citiline je bekend voorkomt. De gigantische SUV heeft meer dan een knipoog of inspiratie van de vorige generatie van de G-klasse. Deze keer is de term ‘gigantisch’ bij een SUV meer dan terecht. In plaats van de afschuwelijke crossovers die je tegenwoordig overal ziet, is de Citiline 5,1 meter lang en 1,8 meter breed. Daardoor passen er vier rijen in de uitgerekte G-Wagon zodat er genoeg ruimte is voor tien volwassenen.

Je hebt al eens vaker een autofabrikant horen zeggen dat er x-aantal volwassenen in kunnen om er vervolgens achter te komen dat je zoon van 8 jaar moeite heeft om zijn benen een plekje te geven. Force Motors belooft dat dit voorval niet voorkomt bij de Citiline. De SUV zou het beste in het segment zijn qua been-, hoofd-, elleboog- en schouderruimte.

Specificaties van de Force Citiline

Verwacht geen wonderbaarlijke V8-motor waar Brabus maar wat graag aan wil sleutelen. Force Motors legt een 2,6-liter viercilinder dieselmotor in de Citiline die 90 pk en 250 Nm produceert. Dat vermogen (of eigenlijk het gebrek eraan) gaat door een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen.

De wielen meten 15-inch, de remmen áchter zijn trommelremmen en ophanging áchter bestaat uit bladveren. Die worden uiteraard gebruikt om de kosten zo laag mogelijk te houden. Omgerekend kost de Force Citiline zo’n 17.000 euro. Een prijs waarmee hij hier in het lijste ‘goedkoopste nieuwe auto’s’ zou passen. Iemand zin in een roadtrip door India met z’n tienen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)