Je kunt je afvragen of je aan een toekomstige klassieker als de Ford GT wel moet gaan zitten sleutelen, maar tuners kunnen er niet met hun handen vanaf blijven. Nu heeft het Duitse Edo Competition het weer gewaagd om de 550 pk van de standaard GT te overtreffen.

 

En dat is gelukt. Door toevoeging van een ander uitlaatsysteem en wat elektronica is het vermogen toegenomen tot 610 pk. Het koppel nam toe tot 800 Nm. Daarmee wordt 0,2 seconden afgeschaafd van de tijd die je nodig hebt om naar 100 km/u te accelereren, terwijl de topsnelheid precies 10 km/u hoger ligt. Heb je de standaardcijfers niet paraat? Is ook niet nodig. Ook in het uiterlijk van de GT heeft Edo Competition zijn tanden gezet, door er een achterspoiler en andere wielen aan toe te voegen.

De Amerikaanse tuner Hennessy maakt het nog bonter. Door twee turbo’s op de 5,4 liter V8 te schroeven, geven ze de Ford GT een vermogen van 850 pk en een koppel van 1150 Nm. Daarmee kom je tenminste wel fatsoenlijk van je plek: het sprintje van 0 tot 100 km/u verloopt volgens Hennessy zelf in 2,6 seconden. En de topsnelheid ligt niet op 330 km/u, maar op 380 km/u. Als Clarkson dat geweten had…

Reacties

Meer van TopGear