De Ford GT mag zich een echte supercar noemen, net als zijn broeders uit de stallen van Lamborghini en Ferrari. En nu helemaal, want het merk heeft de Ford GT teruggeroepen vanwege een brandrisico. Dan hoor je er pas echt bij. Schijnbaar kan het hydraulische systeem van de achterspoiler gaan lekken. De hydraulische vloeistof kan op de hete uitlaat terechtkomen, waardoor het geheel boem doet. Of gewoon vlam vat.

Om welke Ford GT gaat het?

Het gaat om 176 Ford GT’s die gemaakt zijn tussen 20 december 2016 en 31 juli 2018. Dat is een flink deel van de 191 GT’s die Ford tot nu toe in elkaar sleutelde. Ford bedacht al een oplossing. Elke systeem krijgt nieuwe filters, nieuwe kleppen en nieuwe o-ringen.

Daarnaast zal de fabrikant een software-update installeren die de hydraulische druk naar de achterspoiler beter moet reguleren. Overigens is de enige Ford GT waarvan bekend is dat ie door dit probleem verloren ging, afgelopen juni in vlammen opgegaan in Duitsland. Naar verluidt kwam de bestuurder er zonder brandwonden vanaf.

Binnenkort kun je je trouwens inschrijven voor de volgende verkoopronde van de Ford GT. Vervolgens zal Ford de komende twee jaar zoet zijn met de productie daarvan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie