Kunstmest, dat ken je. Kunstvogelpoep, daar heb je nog niet eerder van gehoord. Het is niet iets wat je in de winkel kunt kopen om je fout parkerende buurman terug te pakken. Het is een uitvinding van Ford (en waarschijnlijk doen andere automerken hetzelfde). Ze gebruiken de veinsflatsen om de duurzaamheid van hun lakken te testen. Ze hebben de kak tot een kunst verheven, en kunnen de neppe kledders zelfs realistisch aanpassen aan het dieet van een vogel in een bepaald gebied, bijvoorbeeld een bessenvretende Dordogne-vogel of een frietjespikkende diabetesduif uit Amsterdam.

Het nare van vogelkak is dat het een grote en een kleine boodschap in één is. De kunstvogelpoep zit in een spray die ze op de lak spuiten bij Ford. Vervolgens gaan de panelen de oven in bij diverse temperaturen. Bij een andere test laten ze de poep 6.000 uur bakken op een lak onder UV-licht. Dit zou hetzelfde resultaat geven als iemand die een flats vijf jaar laat zitten op de felste plek op aarde. Ook stelt Ford de poeplak bloot aan lage temperaturen, pekel en uitlaatgassen. Met deze resultaten slijpen ze het recept voor de beste lak fijn.

Zelfs na hun lange proces raadt Ford het niet aan om vogelpoep lang op een lak te laten zitten. Ze adviseren de auto regelmatig te wassen, zeker nu ze lang stilstaan. Waxen helpt om de vogelpoep makkelijker te kunnen verwijderen. En voor jouw kijkplezier stuurden ze een stagiair eropuit om foto’s te nemen van Fords die onder de vogelpoep zitten. Dat het maar een verrijking van je dag mag zijn.

Ford maakt kunstvogelpoep

Advertentie

Reacties

  • Wouter heeft op 8 mei 2020 geschreven:

    Wazabeeh Wazabeeh Wazabeh

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie