Wekelijks worden we overstelpt met nieuwe speciale uitvoeringen die veelal door importeurs zijn samengesteld om de verkoop van een uitlopend of minder populair model kunstmatig aan de gang te houden. Het S-Pack voor de Ford Mondeo is andere koek, althans het stylingpakket is niet door de eerste de beste plasticboer in mallen gegoten, maar komt gewoon van dezelfde afdeling die de hele auto heeft ontworpen.
 
Uit de gezamenlijke voorraad van Ford en Peugeot komt de voor de Mondeo nieuwe 2,2-liter dieselmotor die met twee turbo’s met het grootste gemak 175 pk produceert en 400 Nm aan koppel uitspuwt (420 Nm met overboost). In 8,7 seconden spurt de Mondeo naar de 100 km/u en topt op 223 km/u. Dezelfde motor is er nu ook voor de S-MAX en Galaxy.
 
Wie deze top-of-the-line Mondeo koopt, wil dat graag laten zien. En daardoor heeft Ford het S-Pack gemaakt. Voor een lieve 2.215 euro krijg je niet alleen los in een doos een lagere voorbumper met zilverkleurige accenten, een aangepaste achterbumper met diffuser, skirts en 18 inch wielen, maar worden ze voor het gemak ook meteen gemonteerd. Het onderstel wordt verlaagd en het interieur wordt aangekleed met een combinatie van leer en alcantara met rode stiksels, pianozwarte accenten en aluminium pedalen. O ja, wie liever een 2,5-liter vijfcilinder wil, kan hetzelfde pakket ook bekomen.

Reacties

Meer van TopGear