Je kijkt naar de Ford Mondeo-facelift. Denken we, want hij lijkt bijzonder sterk op de oude. De grootste aanpassingen zijn de achterklep met een grotere chroomstrip en de voorbumper met nieuwe mistlampen. Ook is de afwerking van het interieur verbeterd, zegt Ford.

Wat maakt de Ford Mondeo-facelift bijzonder?

Het blijft een raar verhaal. Al in 2013 kwam de Ford Fusion naar de Amerikaanse markt en pas anderhalf jaar later verscheen zustermodel Mondeo in Europa. Met deze facelift loopt de Mondeo ook al achter; de Fusion kreeg zijn opknapbeurtje al in 2016. Nog frappanter is dat de Fusion, ooit een belangrijk model voor Amerika, binnenkort ophoudt te bestaan.

Ford hakte in Amerika de knoop door om te stoppen met de verkoop van alle personenauto’s behalve de Mustang (en de soort van SUV-achtige Focus Active). De gewone Focus en de Fusion verdwijnen daar dus binnenkort ook. Het zou daarom zomaar zo kunnen zijn dat je hier naar de laatste generatie Ford Mondeo kijkt. Want is de ontwikkeling van een nieuwe generatie enkel en alleen voor (doorgaans toch kleiner rijdende) Europeanen nog wel te verantwoorden?

Ford Mondeo-facelift: de specificaties

Daar hoeven we ons voor nu nog geen zorgen over te maken. De Ford Mondeo-facelift garandeert dat de goed sturende familiebak nog even onder ons is. Met de vernieuwing komt de hybride aandrijflijn nu ook naar de Wagon. Een 2,0-liter benzinemotor wordt daarbij gekoppeld aan een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 187 pk.

Met keuzestress wordt hardhandig afgerekend. Geen zin om benzine te tappen? Ga dan voor de 2,0-liter dieselmotor met 150 pk. Vreemd genoeg verdwijnt de bejubelde 1.5 EcoBoost met 165 pk volledig. Eén diesel en één hybride-benzine dus. Wil je dat niet? Dan zoek je het maar bij een ander merk.

Prijs van de Ford Mondeo-facelift

De prijs is nog even onbekend, maar we verwachten geen enorme sprongen omhoog of omlaag. De huidige versie rij je al vanaf 34.940 euro – zoek het voor de Ford Mondeo-facelift dus ergens in die richting.

Reacties

  • m abaqouy heeft op 6 februari 2019 geschreven:

    best card ford

    Reageer
  • a mimoun heeft op 6 februari 2019 geschreven:

    mooie auto Ford Mondeo focus .405 pk is de beste

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)