Het lijpste autotuningfeestje van Amerika gaat volgende maand weer van start. De Specialty Equipment Market Association organiseert elk jaar de SEMA Show in Las Vegas. Prominente autofabrikanten werken samen met tuners om woeste creaties op de beursvloer te zetten. Hyundai komt bijvoorbeeld met de Santa-Fast. Ford is ook niet vies van een aanpassing links of rechts en neemt twaalf concepten mee. Dit zijn auto’s van Ford op SEMA 2016.

Ford Mustangs

De grijze Ford Mustang is een ode aan de veteranen van het Amerikaanse leger. VMP Performance schroeft een supercharger op de motor en verhoogt het vermogen tot 851 saluerende paarden. De Mustang van Speedkore pompt er 825 pk uit. De andere moderne Mustangs zien er vooral leuk uit en hebben weinig performance-aanpassingen.

De meest bijzondere Mustang is een oudje. Revology Cars brengt namelijk een reproductie uit van de Shelby GT350 uit 1966. Hij oogt klassiek, maar is voorzien van een moderne 5,0-liter V8 met 435 pk. Het gehele onderstel zit vol moderne techniek zoals normaal werkende remmen en een limited slip differential.

Ford F-50

Het zwikje Ford F-150’s is interessanter. De EraThr3 F-150 is plat op z’n gezicht gegooid en verliest al zijn terreinwaardigheid in ruil voor stijlpunten. De F-150 van Bojix Design doet precies het tegenovergestelde. Deze gaat een stuk omhoog en krijgt een dikke bullbar, off-roadbanden en led-strips om het onbegaanbare terrein te verlichten. De gouden F-150 tovert de laadbak om tot een soort luxe cabine waarin je tv kunt kijken. De Lariat Supercrew hangt vol met GoPro’s en heeft plek voor je BMW-fietsen.

Dan heb je nog een rits Ford Fusions. De Mondeo dus, zoals hij hier heet. Maar dit ga je toch niet lezen, dus kijk maar lekker naar de plaatjes. Op 1 november gaat SEMA 2016 van start. Dan komen de echte foto’s vrij, in plaats van deze karige schetsen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)