Dit keer heeft het record niets te maken met snelheid. Ford heeft een parade gevormd van maar liefst 1.326 Ford Mustangs achter elkaar en vestigde hiermee een nieuw record. Dit gebeurde afgelopen zaterdag op de Ford Lommel Proving Ground in België. De auto’s reden op minder dan 20 meter afstand van elkaar – dat moet van het Guinness Book of Records. Of eigenlijk van de schrijvers ervan. Een boek heeft niet zoveel te willen.

Het record dat sneuvelde, telde 960 voertuigen achter elkaar in Toluca, Mexico. De recordpoging is een eerbetoon aan het 55-jarige bestaan van de Ford Mustang. Van de 1.700 Mustangs die zich inschreven voor de recordpoging kwamen er dus 1.326 opdagen. Een mooie opkomst, ondanks de voorspelde regen. De Ford Mustang-rijders kwamen uit alle delen van Europa, en de meeste deelnemers – 746 auto’s – uit gastland België. Iedereen die meedeed, ging naar huis met een certificaat als herinnering en als bewijs van het breken van een wereldrecord.

Een goed gevierd jubileum van de Ford Mustang

Met een speciale choreografie, uitgevoerd door Mustangs, werd het jubileum gevierd. Ook werd er een P-51 Mustang over het publiek gevlogen (het gevechtsvliegtuig waar de auto zijn naam aan ontleent), samen met het stuntteam Belgian Red Devils van de Belgische luchtmacht. Günther Neefs, die vorig jaar een muzikale ‘Roots 66’-tour maakte door de Verenigde Staten met zijn Ford Mustang, verzorgde een muzikaal intermezzo. Wat het jubileum echt tekende, was een emotionele minuut stilte voor Lee Iacocca, de ontwikkelaar van de Mustang. Hij overleed enkele weken geleden.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear