De Ford F-150 Raptor is een van de weinige auto’s die een pompeuze grille dragen, en er mee wegkomen. Lukt het deze Ford Transit Trail om hetzelfde trucje te doen? Nou, ja, eigenlijk wel. Deze Ford Transit met Raptor-grille is gericht op bedrijfslui die op plekken moeten komen die een reguliere Transit niet kan bereiken. Naast de grote Ford-grille monteert het merk kunststof beschermdelen aan de onderkanten van de bumpers.

Op de gebaande paden gaat het vermogen naar de achterwielen. Wanneer het asfalt verandert in modder of sneeuw, dan, eh, nog steeds. Een optie voor vierwielaandrijving, die krijgen we helaas niet in Nederland. Wél is de Ford Transit Trail voorzien van een mLSD, zodat de voorwielen meer grip hebben bij losse ondergronden. Ford kalibreerde de ESC opnieuw om lief samen te spelen met het nieuwe mLSD, waarbij het merk kennis haalt van de Ford Focus RS en ST.

Het interieur van het busje is bekleed met leer om modder en andere zaken makkelijk schoon te maken. De Ford Transit Trail komt als kleine ‘Custom’ en als normale Transit. Beide auto’s halen 130 pk en 360 Nm uit een 2,0-liter dieselmotor, die eventueel als mild hybrid te bestellen is. Het maximaal toelaatbare totaalgewicht is 3.000 kg voor de Transit Custom en 3.500 kg voor de Transit. Het stoere busje is nu te bestellen en de levering start deze zomer.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie