De effectiefste manier om af te vallen is om de Wikipedia-beschrijving van een gerecht te lezen als je trek hebt. Dan ben je gelijk genezen. De vrije encyclopedie omschrijft deze delicatesse bijvoorbeeld als ‘een langwerpige, donkergekleurde staaf van verschillende soorten vlees die warm gefrituurd wordt gegeten’. Een synoniem voor een frikandel met mayo is ook wel ‘een lange met zalf’. Heb je nu alleen maar meer trek gekregen? Dan hebben we voor jou als vleeslolly-virtuoos een onmisbare tool bij het plannen van je volgende vakantie of roadtrip: de Frikandel Speciaal-kaart.

De Frikandel Speciaal-kaart

De voltallige strijdkracht van de Facebook-groep Frikandel Speciaal Geeks ging aan de slag om alle verkooppunten van de meest frituristische delicatesse ter wereld in kaart te brengen. We willen de groep een niche noemen, maar met meer dan 3.900 leden en ruim 80 berichten per maand is het eigenlijk gewoon een volwaardige subcultuur (of een cult?). Zelfs in Cambodja en Brazilië kun je de gestolde vleespuree kopen, zo leert de Frikandel Speciaal-kaart ons.

Alleen in het buitenland

In Nederland is de frikandel speciaal nooit meer dan vijf minuten van je verwijderd, dus die locaties zijn niet opgenomen in de Frikandel Speciaal-kaart. Ook in onze buurlanden blijkt de frikandel met mayo, uitjes en curry goed vertegenwoordigd. Het oosten van Europa moet je als liefhebber mijden, want daar moet de eerste freadydel nog gespot worden. Je kunt de kaart gebruiken om een vakantiebestemming te pikken waar je zeker weten aan je trekken kunt komen – of je plant een roadtrip langs de meest exotische snacktenten. Zodra dat weer mag.

De interactieve Frikandel Speciaal-kaart

Reacties

  • Patrick heeft op 11 april 2021 geschreven:

    In Albufeirra (Portugal) heb je ook nog Shalom zitten en die hebben er ook nog de frikandel XXL.
    Deze tent doen wij altijd als eerste aan als we er zijn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear