Voor vaders zijn sommige dingen lastig uit te leggen aan hun kinderen. Want probeer maar eens toe te lichten waarom ‘brandweer’ in het Engels niet ‘fire again’ is. En waarom Lego speelgoed is, maar de Lego Dodge Charger van papa niet (en de speeltjes van mama al helemáál niet). Waarom heet dat ding eigenlijk geen ‘Ontwijk Oplader’ in het Nederlands, want dat zei Dora? Goed, bezint eer ge begint dus, aan deze Lego Dodge Charger uit The Fast & The Furious.

Lego komt negentien jaar na de release van The Fast & The Furious met de Dodge Charger uit 1970 van Dominic Toretto. Ze bouwen hem na in schaal 1:13 en vergeten geen enkel belangrijk detail. De flinke blower torent boven de motorkap uit, achterin liggen twee flessen lachgas en door het monsterkoppel staat de Charger met het grootste gemak op z’n achterwielen. Of eigenlijk, net als in de film, krijgt de auto daar een hulpje voor.

Het stuur werkt, de zuigers gaan op en neer in de V8 en voor het betere springwerk installeert Lego een ophanging met dubbele wishbones. De Lego Dodge Charger uit The Fast & The Furious bestaat uit 1.077 stukjes en is per direct te bestellen voor 99,99 euro (itemnummer 42111). De levering start aan het eind van april. De totale lengte van de Lego Dodge Charger is 39 centimeter, dus ga er maar alvast een mooi plekje voor zoeken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)