Het spotten en ontcijferen van een gecamoufleerde auto op de openbare weg is altijd een vermakelijk bezigheid. Uit de vorm van de ruiten, de aparte deurklinken of de wielsteek valt vaak af te leiden welk toekomstig model zijn rondjes maakt. Bij deze gecamoufleerde Mercedes SL is het wat lastiger. Want waarom zou Mercedes een auto uit de jaren zeventig opnieuw testen? Het blijkt dus dat automerken niet de enige zijn die graag hun auto’s wrappen om details te verstoppen.

De gecamoufleerde Mercedes SL gaat momenteel schuil onder de naam Project 107. Het is een project van Mercedes-specialist Mechatronik, een bedrijf dat graag nieuwe motoren en technieken in oude stukken blik lepelt. Dat deden ze bijvoorbeeld bij een Mercedes W111. Het enige wat het Duitse bedrijf kwijt wil over de auto, is dat deze Mercedes de lat flink hoger gaat leggen voor de ‘New-Tech Series’. En dat hij uitkomt in de zomer van 2021.

Gecamoufleerde Mercedes SL krijgt moderne techniek

Mechatronik stuurde zelf deze foto’s de wereld in, nadat de auto al meermaals werd gespot in Stuttgart. Deze Mercedes SL zal worden aangeboden als gloednieuwe auto met de modernste technieken van Mercedes. Wij zetten ons geld op een 4,0-liter V8 met alle toebehoren. Grotere remmen en meer spoorbreedte helpen het vermogen te temmen. De bodykit lijkt anders te zijn en waarschijnlijk mogen klanten kiezen tussen een SL of een SLC, waarbij een oud model wordt omgebouwd tot vrijwel nieuwe auto.

De naam Project 107 is afgeleid van de interne typeaanduiding van Mercedes. Deze generatie Mercedes SL heet voor intimi de R107. De dichte versie van de SL, de coupé, wordt ook wel de SLC genoemd. Het is belangrijk om te weten dat de huidige Mercedes SLC niet de directe opvolger is van de oude, want de nieuwe SLC was een herbenoeming van de SLK. De laatste generatie SL is inmiddels niet meer te koop.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)