Rapper Will.i.am heeft iets met auto’s. Wat dat iets is, laat zich lastig omschrijven. Het is een combinatie van aanpassingsdrift, een scheut creativiteit, een beetje wansmaak, een ‘kan niet bestaat niet’-mentaliteit en ongetwijfeld veel liefhebberij. Al meer dan tien jaar laat de rapper auto’s modificeren met zeer uiteenlopende resultaten. Deze Mercedes-AMG GT 4-door met G-klasse-neus is zijn nieuwste project.

Hij liet onder de noemer IAMAUTO al eens een Delorean en een VW Kever ombouwen voor grove bedragen. De Kever kreeg zelfs een V8-motor. Lexus was hier wonderbaarlijk genoeg van gecharmeerd en liet de rapper een Lexus NX aanpakken. Deze stond zelfs nog op de AutoRAI-beurs, toen die nog bestond. Recentelijk ging de rapper aan de slag met een Tesla en blijkbaar was dat voor Mercedes reden genoeg om de rapper op de koffie uit te nodigen.

De auto staat in Miami

In Miami, waar dit weekend de GP is, trok Mercedes het doek van het nieuwste project. Niemand minder dan West Coast Customs (precies de verkeerde kust, inderdaad) mocht het project uitvoeren. Er komt een documentaire van het gehele proces met de naam The Flip. We hebben helaas geen nieuws mogen ontvangen dat – je boy X naar de Z – Xzibit het presenteert.

Will.i.am heeft de neus van een G-klasse op de AMG GT 4-door laten zetten. En hoewel het voor geen ene meter klopt, vinden we het toch wel iets gaafs hebben. Wel heeft ie een beugel nodig met die overbeet. De vier deuren werden gereduceerd tot twee grote suicide-deuren. Wie is daar niet gek op? Op de motorkap zie je de luchthappers van de Mercedes SLS. Interieurfoto’s zijn er nog niet, al lijkt de binnenkant op de foto’s nog vrij ingetogen.

Een goed doel

De Mercedes-AMG GT 4-door met G-klasse-neus is niet alleen een marketingdingetje. Met het project willen Mercedes en Will.i.am aandacht vestigen op het project STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Math). Het is een project om mensen in armoede de kans te geven dingen te leren om ze zo aan een baan en een beter leven te helpen.

Reacties

  • Chris heeft op 6 mei 2022 geschreven:

    Typisch gevalletje van teveel geld en helemaal geen goede smaak.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)